چطور سگ را آموزش دهید تا هنگام فراخوانی نزد شما بیاید؟
پس از انتخاب اسم سگ آموزش سگ برای آمدن نزد شما هنگام فراخوانی او، یکی از فرمانهای پایهای است که همه سگها باید به خوبی با آن آشنا و به خوبی نسبت به این فرمان واکنش نشان دهند. این دستور نه تنها رفتار مناسب آنان را تشویق بلکه میتواند در شرایطی، زندگی سگ را نیز نجات دهد.
برای مثال تصور کنید با سگ خود در پارکی در حال گردش هستید و ناگهان سنجابی توجه حیوان به را خود جلب کرده و او به سمت خیابان پر از ترافیکی میدود و شما فرصت نمیکنید که او را متوقف کنید. توجه کنید حتی سگهای کوچک نیز نسبت به انسانها سریعتر میدوند بنابراین شما شانس زیادی برای گرفتن او نخواهید داشت و در حقیقت دنبال کردن سگ مسابقهای است که احتمال برنده شدن شما در آن بسیار پایین خواهد بود.
فراخوانی آمدن حیوان نزد شما هنگام صدا زدن او میتواند جلوی مشکلاتی مانند مثال ذکر شده را بگیرد.
اشتباهات آموزشی
سگها (به خصوص تولهها) به دلایل مختلفی از آمدن به نزد شما سرباز میزنند. در اکثر اوقات سگ نمیداند که دستور مورد نظر چه معنی میدهد. در هر حال درست همان طور که یک زبان خارجی برای ما میتواند کاملا غریب به نظر برسد، برای سگها نیز این موضوع مشابه است و سگ نیاز به زمان دارد تا بتواند با انسانها رابطه بهتری برقرار کند.
دلیل دیگری که سگ نسبت به فراخوانده شدن بیتوجهی میکند ممکن است در این باشد که سودی را در این کار نمیبیند. چرا سگ باید دنبال کردن پروانه را رها کرده و نزد شما بیاید؟
فراخوانده شدن برای سگ باید ارزش بالاتری نسبت به کاری که در حال انجام آن است پیدا کند.
یکی از معمولترین و بدترین اشتباهات آموزشی، تنبیه کردن سگ است هنگامی که او بالاخره نزد شما آمده است. قطعا بابت بیتوجهی او نسبت به خود هنگامی که با تمام قوا در حال داد زدن هستید، ناراحت شدهاید. شاید تعقیب کردن او باعث شده که دیر به سر کار خود برسید. با این حال در صورتی که خود را ناراحت نشان دهید بدترین درس ممکن را به حیوان آموزش دادهاید. او یاد خواهد گرفت هنگامی که در نهایت نزد شما بیاید، دعوا خواهد شد. بنابراین شانس این که دور بعد او از شما فرمان گیرد، پایینتر هم خواهد آمد. هیچگاه سگ را هنگامی که نزد شما آمده تنبیه نکنید (هر چقدر هم که آمدن حیوان طول بکشد).
آموزش آمدن به سگ
1. یاد بگیرید که سگ شما چه جایزهای را خوراکی، اسباب بازی و … بیشتر از همه دوست دارد. اطمینان یابید که سگ نسبت به جایزه خود توانایی مقاومت نداشته و برای او، آن هدیه هیجانانگیز ترین چیز در دنیاست. این جایزه را برای تمرینات آموزشی حیوان کنار بگذارید. اگر از خوراکی مورد علاقه او استفاده میکنید توجه داشته باشید که مقدار آن باید کم، دارای بوی مخصوص خود و بزرگتر از سر انگشت کوچک شما نباشد.
2. زمانی را پیدا کنید که کودکان در اطراف نبوده، خانه ساکت است و دیگر حیوانات خانگی در حال چرت زدن هستند. مواردی که تمرکز سگ را بهم میریزند از اطراف دور کنید تا حیوان تنها به شما توجه کند. نام او را صدا کنید، توجه سگ را جلب کرده و جایزه را به او نشان دهید.
3. هنگامی که سگ روی شما و جایزه تمرکز کرد، جمله : “نام حیوان، بیا” را گفته و سپس چرخیده و به جهت مخالف بدوید. این موضوع از غریزه حیوان برای بازیهای اجتماعی استفاده میکند. معمولا توله سگها به ندرت میتوانند در برابر تعقیب مقاومت کنند.
4. اجازه دهید حیوان به شما برسد سپس غذا را به وسیله دست به او داده ( یا برایش پرتاب کنید). او را بابت این که حیوان خیلی باهوشی است تحسین کنید. با او مهربانتر از همیشه صحبت کنید تا او متوجه شود که باعث رضایت شما شده است.
5. بازی را چندین مرتبه پشت هم تکرار کنید. نگذارید که از این بازی دلزده شود بنابر این قبل از خسته شدن سگ، بازی را متوقف کنید. فرمان فراخوانی یا “آمدن” را به این شکل یک یا دوبار در روز برای یک هفته تمرین کنید.
6. پس از یک هفته، تمرین را در حالی انجام دهید که ثابت ایستادهاید (دیگر به سمت مخالف ندوید). اطمینان یابید که سگ در حال غذا خوردن، خواب یا تمرکز روی موضوع جذاب دیگری نیست. او را دوباره صدا بزنید: “نام حیوان، بیا!” و جایزه را به او نشان دهید. هنگامی که سگ به نزد شما آمد، شور و شوق خود را کاملا بروز دهید و جایزه را به او بدهید.
7. هنگامی که سگ معنی “آمدن” را متوجه و اطاعت بدون از دست دادن تمرکز برای او عادت شد، سعی کنید فرمان را چالش برانگیزتر کنید. هنگامی که او در حال دنبال کردن توپ مورد علاقه خود یا حشرهای در حیاط است او را صدا بزنید. در مکانهای جدید نیز این فرمان را تمرین کنید و تنها در یک محوطه همیشگی این آموزش را تکرار نکنید.
8. هر زمانی که سگ را فراخواندید و حیوان نزد شما آمد هرچقدر هم که طول کشیده است به حیوان جایزه دهید و او را تشویق کنید. به یاد داشته باشید که حیوان خانگی شما هیچگاه نباید انتظار دعوا را پس از آمدن به نزد شما داشته باشد و همیشه با مهربانی او را تشویق و تحسین کنید.
آموزش سگ, آموزش فرمان آمدن به سگ, آموزش فرمان امدن سگ, اموزش سگ, تربیت سگ, تعلیم سگ, دستور به سگ, فرمان آمدن سگ, فرمان امدن سگ, مشکلات رفتاری سگ ها
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.