آموزش سگ برای بازی بگیر و بیار

آموزش سگ برای بازی بگیر و بیار

آموزش سگ برای بازی بگیر و بیار

شاید آموزش بازی گرفتن و آوردن در نگاه اول آسان به نظر برسد. هرچه باشد سگ‌ها عاشق بازی کردن و راضی نگه داشتن صاحبان خود هستند. بنابراین آموزش این بازی نباید خیلی دشوار باشد؟ با این حال در واقعیت این طور نیست.
خیلی از سگ‌ها به دنبال اسباب‌بازی که برایشان پرتاب کرده‌اید می‌دوند، اما آن را پس نمی‌آورند. یا اینکه ممکن است آن را بردارند و شما را مجبور کنند دنبالشان بدوید. بعضی از سگ‌ها هم بیشتر به موی بین انگشتانشان علاقه دارند تا بازی بگیر و بیار! و این بازی آن‌ها را چندان هیجان‌زده نمی‌کند.
نکته اینجا است که اکثر سگ‌ها امکان آموزش دارند با این حال مثل فیلم‌های سینمایی به طور غریزی دنبال اسباب‌بازی یا توپی که برایش پرتاب کرده‌اید نمی‌دوند. اما این به معنای آن نیست که نمی‌خواهند یا نمی‌توانند این کار را انجام دهند. تقریبا هر سگی می‌تواند این بازی را یاد بگیرد و معمولا هر سگی به سرعت عاشق آن می‌شود.
بازی بگیر و بیار یک راهکار عالی برای افزایش فعالیت بدنی سگ و جلوگیری از مشکلات سلامتی نظیر چاقی است. همچنین، با تخلیه انرژی سگ مانع از بروز رفتارهای مخرب می‌شود. به علاوه، باعث خستگی سگ می‌شود و کمک می‌کند که که راحت‌تر بخوابد. همچنین، آنها را به لحاظ ذهنی تحریک کرده و به تقویت ارتباط او با شما کمک می‌کند.

  • اصول پایه: آمدن

در وهله اول باید چگونه «آمدن» را به سگ خود آموزش دهید. تعدادی تشویقی و کلیکر بخرید. چند قدم از سگ فاصله بگیرید، خم شوید و دستتان را جلو ببرید. او را تشویق کنید که دستتان را با بینی‌اش لمس کند. وقتی کاری را که خواستید انجام داد، فورا کلیکر را به صدا درآورید تا سگ بفهمد برای چه چیزی جایزه می‌گیرد. سپس، تشویقی را به او داده و کار خوبش را تحسین کنید. این کار را آنقدر تکرار کنید که بفهمد چه می‌خواهید (حدودا 10 تا 20 بار تلاش کنید).
فاصله خود را با او افزایش دهید و تمرین کنید. وقتی سگ رفتار مورد نظرتان را یاد گرفت، از کلیکر استفاده کنید و بگویید نزد شما برود. سپس، به او تشویقی دهید و تمرین را تکرار کنید. حواسش را به وسیله افراد دیگر، اسباب‌بازی یا محیط حیاط پرت کنید تا مهارتش را بیازمایید. وقتی کار آموزش به پایان رسید، می‌توانید از این رفتار به عنوان یک بازی استفاده کنید.

پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید...
بهترین انتخاب برای خوراک سگ‌ها

چگونه «بگیر و بیار» را به سگ خود آموزش دهید؟

مرحله 1:  اسباب‌بازی گرفتنی را به او نشان دهید.

وقتی اسباب‌بازی مناسب را انتخاب کردید، آن را به سگ خود معرفی کنید تا هر بار از دیدن آن هیجان‌زده شود. اسباب‌بازی را نزد خود نگه دارید. وقتی سگ نزدیک آن شد، کلیک کنید، تشویقی دهید و تحسینش کنید. اگر بینی خود را نزدیک اسباب‌بازی برد، کلیک کنید، به شدت تشویقش کنید و به او جایزه دهید. آنقدر این کار را ادامه دهید که عاشق اسباب‌بازی‌اش شود.

مرحله 2: اسباب‌بازی گرفتنی را در محیط خانه جابه‌جا کنید.

حالا که سگ‌تان فهمیده است دست زدن به اسباب‌بازی به معنای تشویق و جایزه است، می‌توانید آن را در محیط خانه جابه‌جا کنید، تا برای گرفتنش مجبور به حرکت شود. فعلا اسباب‌بازی را پرت نکنید یا آن را زیاد از خود دور نکنید. فقط آن را در موقعیت‌های مختلف بگذارید و سگ را تشویق کنید که لمسش کند. و هر بار که اسباب‌بازی را لمس کرد، کلیک کنید، تشویقی دهید و تحسینش کنید. آنقدر این تمرین را ادامه دهید تا مطمئن شوید سگ یاد گرفته است.

مرحله 3: سگتان را مجبور کنید که اسباب‌بازی را از شما بگیرد.

حالا وقت آن است که به سگ یاد دهید اسباب‌بازی را با دهانش بگیرد. این آموزش به صبر و حوصله نیاز دارد. رفتار سگ را زیر نظر بگیرید و هر بار که خوب رفتار کرد، به او تشویقی دهید. اسباب‌بازی را روی زمین بگذارید. اگر دیدید سگ از بو کردن گذشته و سعی دارد آن را با دندان بگیرد، کلیک کنید، تشویقی دهید و تحسینش کنید. هر بار که به رفتار مورد نظر نزدیک‌تر شد، به او تشویقی دهید و زمانی که اسباب‌بازی را با دهان برداشت، جوری رفتار کنید که انگار بهترین کار دنیا را کرده است (و فراموش نکنید که کلیک کنید و جایزه دهید). به خاطر داشته باشید که سگ برای اطمینان از صحیح بودن رفتارش به شما نگاه می‌کند.

پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید...
آشنایی با حیوانات خانگی مناسب کودکان

مرحله 4: بازی بگیر و بیار را در داخل خانه انجام دهید.

در این مرحله، سگ شما می‌داند که به دندان گرفتن اسباب‌بازی به معنای دریافت تشویقی است. مرحله بعدی ممکن است کمی سخت‌تر باشد، اما باید با همان شیوه تشویق و پاداش تدریجی پیش بروید. اسباب‌بازی را چند قدم دورتر از خود بیاندازید. وقتی سگ آن را برداشت، کلیک کنید، تشویقی دهید و تحسینش کنید. این کار را آنقدر ادامه دهید که یاد بگیرد چه باید بکند. سپس، اسباب‌بازی را پرت کنید و از او بخواهید آن را به شما برگرداند. وقتی این کار را انجام داد، کلیک کنید، تشویقی دهید و تحسینش کنید.

مرحله 5: اسباب‌بازی را دورتر پرتاب کنید.

وقتی سگ بفهمد که با گرفتن و برگرداندن اسباب‌بازی جایزه می‌گیرد، وقت آن رسیده که اسباب‌بازی را دورتر پرت کنید. بهتر است این کار را در یک راهرو انجام دهید که چیزی حواس سگ را پرت نکند و هر بار اسباب‌بازی را دورتر پرت کنید. با هر بار موفقیت در گرفتن و آوردن اسباب‌بازی، کلیک کنید، تشویقی دهید و تحسینش کنید و اسباب‌بازی را دورتر بیاندازید. این کار را آنقدر تکرار کنید که سگ بازی را یاد بگیرد.

مرحله 6: از کلمات دلخواه استفاده کنید.

این کار اختیاری است. اگر می خواهید به جای «بگیر» از کلمه دیگری استفاده کنید، اکنون وقت آن است. قبل از پرتاب اسباب‌بازی آن کلمه را بگویید و زمانی که سگ موفق شد آن را برایتان بیاورد، با همان کلمه تشویقش کنید. البته لزوما نیازی نیست که از کلمه «بگیر» و اصطلاحات مشابه استفاده کنید. در این مرحله، سگ احتمالا یاد گرفته که از خودِ بازی لذت ببرد و کاری با بازی کلامی شما ندارد.

پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید...
همه چیز در مورد بیماری هاری سگ؛ علائم، درمان و پیشگیری!

مرحله 7: بازی را بیرون از خانه انجام دهید.

تا اینجا داخل خانه بازی می‌کردید؛ جایی که همه چیز در آن آرام و مرتب بوده است. اما حالا وقت آن رسیده که حواس سگ را درگیر محیط بیرون کنید. برای شروع می‌‌توانید از فضای یک حیاط حفاظ‌دار استفاده کنید. اگر چنین حیاطی ندارید، پارک یا پارکینگ و یا سایر مکان‌های عمومی نیز مناسب هستند. زمانی را برای بازی انتخاب کنید که محیط بیرون خلوت باشد. اگر سگ آموزش‌های مرتبط با بدون قلاده بودن را ندیده است حتما آنان را آموزش دهید تا هم سگ و هم اطرافیان هنگامی که سگ قلاده ندارد، احساس آرامش و امنیت کنند.
مقداری تشویقی همراه خود بیاورید تا هر بار که از سگ‌تان خواستید بیشتر تلاش کند به او جایزه دهید. همانطوری بازی کنید که در خانه بازی می‌کردید. هر بار اسباب‌بازی را دورتر و دورتر پرت کنید و در صورت موفقیت به او تشویقی دهید. نکات نهایی در خصوص بازی بعضی از سگ‌ها ممکن است هیچوقت با این بازی کنار نیایند. شاید بتوانید این رفتار را به آن‌ها آموزش دهید، اما هرگز از آن لذت نخواهند برد.
اگر سگ شما همینطور است، نگران نباشید. راه‌های زیادی برای سرگرم کردن سگ وجود دارد که بعضی از آنها جسمی و بعضی دیگر ذهنی هستند. برای مثال:
آموزش بویایی (کار با بینی)
آموزش سرعت
آموزش شیرجه
گردش رفتن
اسباب‌بازی‌های تعاملی و پازل‌های غذا (به خصوص آنهایی که باید حرکت داده شوند تا سگ به جایزه داخلشان دست یابد)
قایم‌موشک (چند تا از اسباب‌بازی‌های مورد علاقه سگ‌تان را در خانه مخفی کنید و سگ را تشویق کنید به «شکار» آن‌ها برود)

آموزش آوردن اشیا به سگ, آموزش آوردن چوب به سگ, آموزش سگ, آموزش سگ بگیر و بیار, بازی با سگ

دیدگاهتان را بنویسید